30 år med innovation og virkelyst

30 år med innovation og virkelyst

Forleden fejrede medarbejdere, bestyrelse, kunder og konsulenter Homatics 30 års fødselsdag på Salling Rooftop i Aarhus.

Thorvald Horup var nybagt far til sit andet barn, da tankerne om at skabe sin egen virksomhed meldte sig. Hen over julen 1993 blev endnu et barn født – udviklingshuset Homatic.

I privatboligens underetage udviklede den unge ingeniør sin første opgave – en prototype til et apparat, der kunne detektere forfalskede dollarsedler – og blev hurtigt firstmover på området.

Forbundspolitiet i USA fik øje på produktet udviklet i Vitten ved Aarhus og et samarbejde opstod. Testudstyret gik som varmt brød i Kina, men festen sluttede brat, for kineserne fandt ud af at kopiere forfalskningsdetektoren.

Det slukkede dog ikke iværksætterlysten, og nye kunder, nye samarbejder og de første medarbejdere kom til.

”Igennem hele 3 årtier har Homatic ikke blot overlevet i en konstant foranderlig branche men har været en pioner for teknologisk innovation og ingeniørkunst. Rejsen har været en konstant stræben efter at forstå og forudse fremtidens teknologier. Det har ikke kun været en rejse med faglig udvikling men i høj grad en rejse med en menneskelig udvikling. Hos Homatic taler vi ikke så meget om ressourcer, men om mennesker. Mennesker, der med deres ekspertise, passioner og drivkraft, udgør kernen i alt det, vi gør,” siger bestyrelsesformand i Homatic Søren Elisiussen.

Fra udviklingshus til konsulenthus

Barnet er i dag voksen og erfarent. Det holder stadig til i Vitten ved Aarhus, men ingeniørerne er rykket ud i virksomhederne, og et salgsteam er rykket ind.    

I 2017 besluttede bestyrelsen at omdanne udviklingshuset til et konsulenthus, hvilket hurtigt blev en succes og toppede i 2023 med en Gazellepris. Homatic har fornøjelsen af at samarbejde med nogle af landets allerdygtigste konsulenter, og kunderne tæller blandt andre Danfoss, Vestas, Grundfos, Universal Robots, Terma og Ørsted.  

”Vi har skabt en virksomhed med stor medarbejderdiversitet bestående af stærke faglige kompetencer og gode menneskelige egenskaber, så vi står stærkt rustet til fremtiden. Det er vores medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder, der hver dag leverer den gode arbejdsindsats, sikre det gode samarbejde og skaber arbejdsglæde. Jeg glæder mig allerede til de næste 30 år,” siger direktøren med et grin.   

Toppen er udsigten til det næste bjerg

Til fødselsdagsfejringen deltog også Rasmus Kragh, der er den første og eneste dansker, der har besteget verdens højeste bjerg, Mount Everest, uden brug af kunstig ilt. Han gav med sin personlige historie et fascinerede perspektiv på at bestige indre og ydre bjerge.     

CEO Thorvald Horup talte om sit "tredje barn" Homatic og læringsrejsen gennem tre årtier.
Passionen for at innovere og udvikle løsninger på virksomheders teknologiske udfordringer, gennemsyrer hele virksomheden, sagde Homatics bestyrelsesformand Søren Elisiussen i sin tale.
Rasmus Kragh gav et inspirerende oplæg om sin tur til toppen af Mount Everest uden brug af kunstig ilt, og hvordan oplevelsen har ændret ham som person.
Til Homatics 10 års jubilæumsreception i 2004 var der mulighed for at prøve forfalskningsdetektoren, der blev starten på væksteventyret.

Del:

Flere nyheder

30 år med innovation og virkelyst

Forleden fejrede medarbejdere, bestyrelse, kunder og konsulenter Homatics 30 års fødselsdag på Salling Rooftop i Aarhus. Her deltog også Danmarks eneste person, der har besteget Mount Everest uden ilt på flaske.

Homatic får Børsens Gazelle-pris

Hvert år hylder Dagbladet Børsen de hurtigst voksende virksomheder i Danmark med Gazelle-prisen. I 2023 blev Homatic en del af det eksklusive selskab på under 1 pct. af danske virksomheder, der indfrier prisens kriterier.

Flere job

Mangler du en softwarekonsulent?

En af vores dygtige softwarekonsulenter er snart klar til at tage fat på nye opgaver. Leder du efter en erfaren ingeniør inden for nye teknologier som GO/Go-lang?

Kontakt os

Mød holdet

Kontakt os hos Homatic

Niels Juul
CTO

Tlf: +45 5070 9594
Email: [email protected]
Jens Arendt
Konsulentchef, Sydjylland og Fyn

Tlf: +45 2054 5451
Email: [email protected]
Søren Ditlev
CCO

Tlf: +45 2722 2160
Email: [email protected]

Følg Homatic

baggrund-mobil

Følg Homatic

Få nyheder, viden og inspiration og se ledige opgaver!