Benni trives i en uforudsigelig hverdag

In Blog by Anette

Benni tester

Det er sjældent to dage er ens, når Benni arbejder med at lave løbende forbedringer ude hos kunderne.

Din vej til at blive konsulent?

Jeg er uddannet ingeniør i communication og hardware for mange år siden. Kort tid efter jeg var uddannet tog familien springet til USA i en årrække. Min chef derovre kom en dag og spurgte om jeg ikke kunne det med software, jeg svarede: ”det mente jeg nok”, så det blev mit springbræt til at udvikle mine kompetencer yderligere. Tilbage i Danmark startede jeg eget konsulentfirma med to andre, som vi havde i flere år. Vi fordelte opgaverne og mit primære ansvarsområde var SW, da jeg med alderen er blevet meget skarp på hvad der er mine styrker og svagheder. Efter nogle år som selvstændig har jeg haft flere ansættelser i stillinger som konsulent.

Hvad går dit job ud på?

Jeg er konsulent inden for embedded softwareudvikling og test. Det vil sige, at mine kompetencer udlejes til virksomheder som ikke har den fornødne kompetence, viden eller ressourcer til at tage fat. Nogle gange kan det godt være et hårdt pres at blive hyret som ekstern konsulent, fordi det ligger i luften at konsulenten skal lykkes med opgaven. Det vigtigste er at være åben og ærlig.


Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud?

Næsten alle dage er forskellige. Nogle steder arbejder jeg tæt med udviklingsafdelingen, hvor dagene følger afdelingens rutiner med møder og opdateringer, andre gange arbejder jeg meget selvstændigt. For mig er det vigtigt at få stillet de rigtige spørgsmål og prøver at forstå, hvad der sker, så jeg kan finde ud af, hvad der går galt, og hvordan vi kan gøre det bedre.

Hvad kan du godt lide ved dit job?

Jeg trives rigtig godt med, at det ofte på forhånd ikke er til at forudsige, hvordan dagen bliver. Jeg ved hvad jeg skal lave, men alligevel er der fyldt med udfordringer, og valg der skal træffes. Jeg skal hele tiden være på mærkerne og sørge for, at alt glider. Hos de fleste arbejdsgivere arbejder jeg mest med SW – men nogle steder kan byde på HW – det skiftende arbejdsfelt får dagene til at være uforudsigelige og interessante.

Hvad synes du om at arbejde som konsulent?

Det er jeg glad for! Fleksibiliteten giver mig mulighed for at tilrettelægge min fritid. Selvom jeg må indrømme, jeg ligger ikke min faglighed på hylden, når jeg kommer hjem. Jeg nørder også hjemme, hvor jeg blandt andet har udviklet et ”man-over-board” gps-tracker og en styringskontrol af lysregulering. Lige i øjeblikket er det 3D-print og trædrejning, som optager mine fritimer. Mine kompetencer giver mig så mange spændende vinkler på opgaver, at selvom jeg har set meget og prøvet meget, så kommer jeg aldrig til at kede mig. Min tilgang til alt hvad jeg laver – det skal være funktionelt i dagligdagen.