Falskmønternes skræk

En helt ny generation af en semiautomatisk pengeseddel genkendelsesapparat med fokus på æstetik, betjening og intelligente sensorer og software blev til i tæt samarbejde med kunde og samarbejdspartnere.

Enkelt

Mange af de forfalskninger der er i omløb, er af så god kvalitet at det er umuligt for det menneskelige øje at bestemme dem. Efter valutavalg fodres seddelmaskinen manuelt med sedler. For hver seddel der indføres i apparatet, genkendes serien og seddelværdien på den valgte valuta, hvorefter sedlen ægthedsdetekteres. Produktet håndterer US Dollars og Euro. SuperVision mc er designet til at kunne håndtere op til 12 forskellige valutaer med flere acceptable serier for hver valuta.

Intelligent

I SuperVision mc er der mange sensorer til at opsamle forskellige data vedr. kendetegn og seddelopbygning mv. Der bruges laser og IR-lys med 2 forskellige bølgelængder, der bruges UV og blå og der laves magnetiske målinger. Data opsamles, filtreres og behandles individuelt pr sensor og på tværs mellem flere, inden resultatet vises på displayet. Produktet er blandt andet testet hos Deutsche Bundesbank i Frankfurt med et forrygende godt resultat på 99,98% korrekt genkendelse af såvel ægte som falske Euro sedler.

Samskabende

Produktet er udviklet i tæt samarbejde med kunden og vores samarbejdspartnere inden for industriel design og mekanisk konstruktion. Printproduktion, slutsamling og test varetages af lokale leverandører.

Det tætte samarbejde med kunden under hele projektforløbet har medført en stor tværfaglig forståelse for funktionaliteten, både på det fysiske seddelniveau, på hardwareniveau og på softwareniveau.

Projektindhold

Samarbejde, Elektronikdesign, Embedded software, PCB layout, Motorstyring, Sensorudvikling, Databehandling, Atmel, Design, HMI, Grafisk display EMCtest, Applikationsforståelse

Del projektet