Kommunikation i ørkenen med dansk design

Med fokus på udvidelse af produktporteføljen med minimal projektrisiko og samtidig øge brugeroplevelsen, udviklede Homatic en front-end til en robust HF radio på 125W til bilmontage for anvendelse i ekstreme miljøer som f.eks. FN udsendte, krigszoner mv.

Enkelt

Joint development/custom design er en optimal mulighed for, på en effektiv måde, at introducere nye produkter på. I denne case har det givet vores kunde mulighed for at sætte personligt præg på et i forvejen godt produkt og differentiere sig i markedet.

Intelligent

Vores kunde købte radioens HF-del som halvfabrikata af en virksomhed med et tilsvarende produkt, og fik så Homatic til at udvikle hele styrings- og betjeningsdelen samt den mekaniske konstruktion og brugeroplevelse. Derved var der ikke bare tale om et facelift, men et produkt som både af udseende og betjeningsmæssigt var et helt andet produkt. Og hvor det var vores kunde, der har ejendomsretten til produktet, og kunne sælge produktet med prædikatet ”Made in Denmark”. I forhold til de fleste andre nyudviklinger var forskellen her, at den mest komplekse komponent i apparatet var et komplet sendertrin som ikke i sig selv betød noget for brugeroplevelsen, og som kunne anvendes uændret i det nye produkt.

Samskabende

I samarbejde med kunden fik Homatic Engineering rollen for at stå for det samlede projekt herunder udvikling af elektronik, embedded software og den mekaniske konstruktion samt typetest af den færdige radio. Herefter NPIarbejde og indkøring i produktion hos ekstern samarbejdspartner.
Den mekaniske konstruktion blev udviklet af en samarbejdspartner som efterfølgende også kom til at stå for produktionen af de mekaniske emner. Vores kunde udviklede selv selve radiosoftwaren.

Projektindhold

Samarbejde, elektronikdesign, Embedded software, PCB layout, NPI, produktion, Mekanikdesign, Sprøjtestøbning, ARM Cortex, UX, robusthed, EMCtest

Del projektet