ZigBee-kommunikation

Hvis ulykken opstår og passagerer skal eskorteres i redningsbådene, skal det ske struktureret og effektivt, så flåderne fyldes helt op og liv kan reddes. Det er derfor yderst vigtigt, at evakueringssystemet bidrager til ro og overblik, så risikoen for panik mindskes under evakueringsprocessen.


Enkelt

Når passagerne bliver evakueret, glider de gennem et rør ned i en redningsflåde. Ved indgangen til røret er der placeret et display, som viser, hvornår den næste passager kan glide ned gennem røret. Et princip som mange kender fra vandruchebaner. På den måde sikrer systemet, at der er passende afstand mellem passagerne, så ingen kommer til skade, og alle passagerer kommer igennem røret hurtigst muligt. Sikkerhedssystemet tæller antallet af evakuerede passagerer, så redningsflåderne kan blive fyldt helt op, hvilket forhindrer den ulykkelige situation, som kan opstå når personer i redningsbådene i panik forlader moderskibet inden de er fyldt, og efterlader passagerer på moderskibet uden redningsbåde. Antallet af evakuerede kan skibets personale også se på et display.

Intelligent

Valget af ZigBee teknologien var naturligt, idet mesh-topologien sikrer rækkevidden og indirekte stabiliteten under vanskelige forhold, samtidig med et lavt strømforbrug. Ud over den tekniske del var det en udfordring, at opnå den optimale integration af de trykfølsomme trådløse enheder i evakueringsrøret – en såkaldt shoot.
Der har gennem projektet været fokus på systemets livscyklus og forretningsmodellen omkring det. Det har haft indvirkning på installationsmetoden, idriftsættelse og årlig servicering.

Samskabende

Viden om livredningsudstyr, kombineret med viden om trådløs teknologi og apparatudvikling var starten på et projektsamarbejde mellem Viking og Homatic. Med dele af projektet defineret, fik Homatic ansvaret for den integrerede udvikling, godkendelse og produktionsindkøring.

Projektindhold

Integreret produktudvikling, Elektronik board design, Low power, Layout, Atmel, Zig Bee, Wireless, IPtest, LVD test, NPI

Kompetencer

Del projektet