”Høj indtjening kompenserer for usikkerheden”

”Høj indtjening kompenserer for usikkerheden”

Da 57-årige Finn Hausager blev ledig, valgte han at afprøve konsulentrollen – det førte ham
til ønskejobbet hos den nordjyske rumvirksomhed GomSpace, hvor han i dag er fastansat. 

”Til sidst var det fjollet at blive ved med at forlænge mig, så vi ændrede det til en fastansættelse,”

Det fortæller Finn Hausager, som siden 2020 har udviklet og testet hardware-elektronik hos satellit-producenten GomSpace. Først som freelance konsulent for Homatic i to år og siden som fast medarbejder.

GomSpace er en mangeårig samarbejdspartner med Homatic, og da de havde brug for en ekspert i antenner, blev Homatic sat på opgaven med at finde en konsulent.

”Jeg var blevet ledig på det tidspunkt og i overvejelser omkring, hvad der så skulle ske. Og så dukkede Homatic op på LinkedIn med lige nøjagtig det sted, jeg gerne ville være,” fortæller Finn Hausager.  

Konsulentrollen var dog uvant, da Finn Hausager udelukkende havde haft fastansættelser, siden han afsluttede sin ingeniøruddannelse med speciale i telekommunikation på Aalborg Universitet i 1988. Det var særligt usikkerheden ved de tidsbegrænsede projektansættelser, der bekymrede ham:

”Det kunne godt være stressende, når en projektperiode nærmede sig sin afslutning, og en ny kontrakt skulle genforhandles. Kunne jeg fortsætte? Ville der være andre opgaver andre steder? Du har heller ikke noget sikkerhedsnet ved opsigelse, du optjener ingen ferie, og du har ingen forsikring. En usikkerhed, der kun kan kompenseres ved den højere indtjening. Heldigvis udviklede det sig, kontrakterne blev forlænget og jeg blev ved med at sidde det samme sted.”

Stor frihed

En række andre uvante opgaver fulgte også med det at have et CVR-nummer. Momsregnskab er ikke Finn Hausagers spidskompetence. Hans råd til andre, der overvejer konsulentlivet, lyder derfor:  

”Man skal gøre det, man er god til, og overlade til andre at stå for de opgaver, man ikke er så god til. Ellers kommer man til at bruge for meget tid på det. Mit regnskab er ikke så kompliceret, men selvom der ikke er mange poster, er der alligevel en masse bøvl med det.” 

Når man har gjort sig disse overvejelser, mener Finn Hausager, at konsulentvejen giver mange muligheder og en stor frihed. Han er godt tilfreds med det sted, hvor han er landet: 

”Arbejdsopgaverne er præcis inden for mit interessefelt. Der er gode kollegaer og en god kantine. Så kan man jo ikke klage,” siger ingeniøren med et grin.  

Del:

Flere nyheder

30 år med innovation og virkelyst

Forleden fejrede medarbejdere, bestyrelse, kunder og konsulenter Homatics 30 års fødselsdag på Salling Rooftop i Aarhus. Her deltog også Danmarks eneste person, der har besteget Mount Everest uden ilt på flaske.

Homatic får Børsens Gazelle-pris

Hvert år hylder Dagbladet Børsen de hurtigst voksende virksomheder i Danmark med Gazelle-prisen. I 2023 blev Homatic en del af det eksklusive selskab på under 1 pct. af danske virksomheder, der indfrier prisens kriterier.

Flere job

Kontakt os

Mød holdet

Kontakt os hos Homatic

Niels Juul
CTO

Tlf: +45 5070 9594
Email: [email protected]
Jens Arendt
Konsulentchef, Sydjylland og Fyn

Tlf: +45 2054 5451
Email: [email protected]
Søren Ditlev
CCO

Tlf: +45 2722 2160
Email: [email protected]

Følg Homatic

baggrund-mobil

Følg Homatic

Se interessante konsulentprofiler og ledige opgaver!