“Du skal trives med hele tiden at skulle performe bedre”

“Du skal trives med hele tiden at skulle performe bedre”

Da Interacoustics akut stod og manglede en projektleder med erfaring i teknisk produktudvikling, tog Kennet Hansen, R&D Director, fat i Homatic, som matchede projektet med Lars Dokkedahl.     

Interacoustics specialiserer sig i udvikling af audiologi- og balanceprodukter – blandt andet en unik stol til at diagnosticere og behandle ørestenssygdom (BPPV). 

”Min opgave er at lede et team af ingeniører, der skal redesigne stolen. I dag tager det over en uge at samle stolen. Vi arbejder med et design, hvor vi er nede på en dag at samle den. Det kommer til at give en enorm gevinst på bundlinjen.” 

Det fortæller Lars Dokkedahl, som er uddannet svagstrømsingeniør med en Six Sigma Green Belt og Price 2 projektleder-overbygning.  

Lars Dokkedahl har et iværksættergen og har tidligere i eget regi udviklet specialmaskiner fra idé til patenteret løsning. Nu er det redesign, validering og projektledelse, der ligger på hans arbejdsbord, og her handler det om at få et team til at løbe i den samme retning, fortæller Lars Dokkedahl:  

”Det er meget givende at være med til at forbinde teknologi med mennesker, og få dem til at arbejde sammen og på den måde bruge de bedste kompetencer hos den enkelte til at nå et højere mål.” 

Han beskriver sig selv som en åben, lyttende og bestemt leder. En tilgang, som Kennet Hansen, R&D Director hos Interacoustics, sætter stor pris på: 

”Lars er hurtigt faldet godt ind i teamet. Han kommer ikke med en ”jeg er konsulent, så jeg ved bedst- attitude. Han har en ydmyg tilgang, og det respekterer alle, fordi det er et komplekst område, vi arbejder med. Det vinder altid.” 

Freelancelivet kræver en bestemt personlighed

For Kennet Hansen er det vigtigt, at virksomhedens konsulenter indgår i organisationen som en intern og er en integreret del af staben. Derfor opsætter han nogle rammer, hvor konsulenten har mulighed for hurtigt at komme ind i tingene. For Lars Dokkedahl betød det mulighed for tæt sparring med et andet projekthold og flere introduktionsmøder. 

Lars Dokkedahl er glad for det stærke netværk, som han opbygger gennem sine projektopgaver. Han bliver ofte spurgt, om han kunne være interesseret i en fast ansættelse, hvilket sommetider frister ham, men lysten og ønsket om at være sin egen lykkes smed er alligevel for stor: 

”Som konsulent slipper du for det menneskelige fnidder, der kan være i en organisation. Jeg har en forventning om, at når man kommer som ekstern konsulent, så siger man de ting, der ikke fungerer, på en rigtig pæn og imødekommende måde, men som kan være nødvendig for, at virksomheden får et løft. Hvorimod du som fastansat kan være utryg ved at sige de ting, fordi du har en karrierevej, som du også skal sikre.” 

Lars Dokkedahl mener, at det kræver en bestemt personlighed for at trives med freelancelivet, og for ham er det blevet en livsstil: 

”Du skal være forandringsparat og drevet af konstant at ville gøre verden bedre og dig selv skarpere. Ligesom i sportsverdenen, skal du hele tiden kunne performe bedre.” 

Del:

Flere nyheder

30 år med innovation og virkelyst

Forleden fejrede medarbejdere, bestyrelse, kunder og konsulenter Homatics 30 års fødselsdag på Salling Rooftop i Aarhus. Her deltog også Danmarks eneste person, der har besteget Mount Everest uden ilt på flaske.

Homatic får Børsens Gazelle-pris

Hvert år hylder Dagbladet Børsen de hurtigst voksende virksomheder i Danmark med Gazelle-prisen. I 2023 blev Homatic en del af det eksklusive selskab på under 1 pct. af danske virksomheder, der indfrier prisens kriterier.

Flere job

Kontakt os

Mød holdet

Kontakt os hos Homatic

Niels Juul
CTO

Tlf: +45 5070 9594
Email: [email protected]
Jens Arendt
Konsulentchef, Sydjylland og Fyn

Tlf: +45 2054 5451
Email: [email protected]
Søren Ditlev
CCO

Tlf: +45 2722 2160
Email: [email protected]

Følg Homatic

baggrund-mobil

Følg Homatic

Se interessante konsulentprofiler og ledige opgaver!