Vittenvej 66, 8382 Hinnerup

Innovation af din virksomhed – 6 trin til at komme igang

Innovation og kreativitet kan hjælpe dig med at forberede din virksomhed til en uforudsigelig fremtid

2020 har mildt sagt været et udfordrende år for langt de fleste virksomheder. Det har vist os hvor kompleks og flygtig verden kan være. Spørgsmålet er hvordan vi kan forberede vores virksomheder til en uforudsigelig fremtid?

Vi aner ikke hvad fremtiden bringer. Derfor er vi nødt til at genopfinde vores virksomheder, så de nemt kan blive tilpasset enhver situation – krise eller ej. Det kræver innovation og kreativitet at gentænke sin virksomhed. Det kan dog virke som en uoverskuelig process når man i en krisetid føler man står i kviksand til knæene.

Udfordringen kan heldigvis blive løst, og nøglen skal du ikke lede langt efter. Den ligger nemlig hos dine medarbejdere. Du har jo valgt at ansætte dem på grund af deres menneskelige og faglige kompetencer. Lad dem nu bruge de kompetencer til at hjælpe dig. Sammen kan I bygge en responsiv virksomhed, der kan bevare sin relevans i fremtiden.

LAD DIG INSPIRERE AF DINE MEDARBEJDERES IDÉER

Det uudnyttede potentiale i en virksomhed er udelukkende begrænset af kreativiteten hos den enkelte beslutningstager.

Hvis du ikke selv er bange for at teste et nyt farvand og eksperimentere, er dine medarbejdere det ofte heller ikke. Ved at følge dit eksempel, får de mere mod på at tænke ud af boksen og føler sig, generelt, mere frie til at tage nye initiativer.

Skal du inspirere dit team til en mere innovativ og kreativ tilgang, bliver du nødt til at vise interesse for dit team. Du skal være åben over for deres idéer og tage dig tid til at give dem velbegrundet feedback.

6 TRIN TIL ET KREATIVT TEAM OG EN INNOVATIV FORRETNING

Der er forskellige tilgange til hvordan du kan fremme kreativiteten i din virksomhed. Med udgangspunkt i to artikler (French, D. (2020) & Wade, S. (2019)), har vi listet 6 måder hvorpå du og din virksomhed kan komme igang med at innovere.

  1. Få dit team til at forstå hvorfor. Gør det klart over for dit team hvad du har brug for at ændre og hvorfor løsningen ligger i et mere innovativt team.
  2. Inspirer dit team til at dele deres ideer. Her er det vigtigt, at du fokuserer på at få dine medarbejdere til at føle sig inkluderet i processen. Det kan du eksempelvis gøre ved at være lydhør over for deres kreative løsninger og tilgange – både de gode og de, ja, måske mindre gode.
  3. Giv dem værktøjer. Forestil dig, at du samler dit team i et mødelokale og beder dem om at innovere. Uden yderligere forklaring fra din side. Du kan godt selv høre det, ikke? Det rimer ikke ligefrem på succes. At opbygge et innovativt team kræver metoder, der kan hjælpe med at løse problemer, øge kreativiteten og samarbejdet. Dit team har behov for nye tilgange, der kan gøre det nemmere for dem at forstå grundårsagerne til både succeserne og udfordringerne.
  4. Gør dine mål klare og tydelige. Beskriv tydeligt din vision for fremtiden og vejen dertil. Dit team skal kunne se sig selv i visionen. Kan de ikke det, vil dét at få dem til at dele deres idéer være som at skulle åbne en østers med de bare næver.
  5. Afsæt tid og ressourcer. Ønsker du reelt at innovere din virksomhed, er du nødt til at blive seriøs omkring hvor meget tid og hvor mange ressourcer du er villig til at sætte af til det. Store ændringer kræver en stor indsats.
  6. Identificer de små ændringer. De kan nemlig resultere i en stor gevinst. Somme tider kan mange små ændringer skabe store fremskridt i din virksomhed, hvis man tæller dem sammen.
  7. Dokumentér alt! Notér enhver ændring så du og dit team kan gentage den, hvis det bliver en succes. Det gør det endnu lettere at facilitere en forandring. Især hvis en specifik process har detaljerede instruktioner baserede på en tidligere dokumenteret succes. Ved at notere alt ned, kan du også undgå at begå samme fejl to gange.

INDBYD TIL NYE IDÉER OG PERSPEKTIVER

Ved at skabe en miljø, der plejer kreativitet og eksperimenter, opfordrer du dit team til at bidrage til en stærkere virksomhed. Det indbyder til nye ideer og perspektiver som du måske ikke tidligere havde overvejet. Sammen kan I finde frem til hvor virksomhedens styrker og svagheder ligger. Det vil give dig mulighed for at få gode input, der kan effektivisere din rejse mod innovation af din virksomhed.

Innovation er den eneste bæredygtige forsikring mod irrelevans i fremtiden.

Referencer

French, D. (2020, September 14). Transform Your Business by Encouraging Experimentation and Change

Makarov, I. (2018, August 30). 9 Ways Your Company Can Encourage Innovation

Wade, S. (2019, August 01). 7 Steps to a More Innovative Team

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privatlivspræferencer
Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der forskellige oplysninger om dig, eksempelvis ved hjælp af cookies. Her har du mulighed for at ændre i dine privatlivspræferencer. Vær venligst opmærksom på, at hvis du sletter eller blokerer cookies, kan du risikere, at hjemmesiden ikke fungerer optimalt og, at der vil være indhold som du ikke kan få adgang til.