Vittenvej 66, 8382 Hinnerup

Konsulentløsning – kan det overhovedet betale sig?

Falder samtalen på brugen af en konsulentløsning er der er forholdsvis stor sandsynlighed for, at du hører denne sætning:

Tsk, pengene fosser jo ud af kassen bare man så meget som hilser på en konsulent..

Selvom der er ganske vist er blevet færre af dem, er der nemlig stadig mange fordomme forbundet med at være konsulent.

Ofte kan det dog betale sig at vælge en konsulentløsning frem for at ansætte en fast medarbejder. Og ja – også selvom timeprisen ved første øjekast kan virke ’til den gode side’.

 

Du styrer selv showets gang

Hvis du skal tælle fordelene ved at bruge en konsulent, kommer du hurtigt til at skulle finde lommeregneren frem. For ja, der er rigtig mange. Vi skal nok undlade at nævne dem alle her, men tillader os at fremhæve følgende:

Med konsulent på holdet får du ikke bare en fleksibel og effektiv specialist med tunge kompetencer. Forløbet foregår helt og aldeles på dine præmisser. 

Med andre ord: når dit behov er blevet indfriet, skal du bare sige pænt farvel til konsulenten og så er hun ude af døren igen. Nemt og smertefrit.

 

Har du husket at få det hele med?

Hvis arbejdsmængden varierer meget, er det en stor økonomisk fordel, at du bare kan sende konsulenten ud af døren, så snart opgaven er løst. Du betaler altså kun for de nødvendige arbejdstimer.

Det betyder, at du kan holde dine faste omkostninger nede. Det er lidt en anden sag når det drejer sig om en fast medarbejder.

En fast medarbejder betyder faste udgifter. Ikke bare til løn, ferie og pension, men også til sygedage, kurser m.m.. Derudover er det vigtigt at huske på, at det både kan tage meget tid og mange kræfter at finde den helt rette. Og så er det i øvrigt heller ikke helt billig proces. Eksempelvis kan du havne i en situation, hvor du er kommet til at fejlansætte en medarbejder. Det kan ende med at koste mindst det dobbelte af hvad en nyansættelse i gennemsnit koster.

Så, når du sidder og overvejer om du skal investere i en konsulent eller en fast medarbejder, skal du huske at have disse faktorer in mente.

 

Hvem skal du investere i?

Om du skal investere dine penge i en konsulent eller en fast medarbejder afhænger meget af din situation. Virksomheder er forskellige og det samme er jeres behov.

Hvis du på forhånd ved, at arbejdsmængden vil være den samme fremadrettet, vil det højst sandsynligt bedre kunne betale sig for dig at finde en fast medarbejder.

Hvis du til gengæld ved, at antallet af projekter vil variere og, at arbejdsmængden vil komme i bølger, vil det bedre kunne betale sig at investere i en konsulent.

 

Et spørgsmål om kompetencer og det gode match

Og så er der jo også lige det med at finde de rigtige kompetencer. Har du et projekt eller en opgave, der kræver en meget specifik kompetence, kan en konsulentløsning hurtigt blive en fordel.

Det rette konsulenthus vil på rekordtid kunne lave det perfekte match mellem dit behov og en konsulent.

I Homatic går vi den ekstra mil for at sikre, at du er fuldt ud tilfreds med dit match og konsulentløsning.

Privatlivspræferencer
Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der forskellige oplysninger om dig, eksempelvis ved hjælp af cookies. Her har du mulighed for at ændre i dine privatlivspræferencer. Vær venligst opmærksom på, at hvis du sletter eller blokerer cookies, kan du risikere, at hjemmesiden ikke fungerer optimalt og, at der vil være indhold som du ikke kan få adgang til.